Docent


Marjo van Meer is in 1990 afgestudeerd aan Academie voor Beeldende Vorming Tilburg als 1e graad docent tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis. In haar lessen wil ze mensen stimuleren, om zo goed mogelijk weer te geven wat ze beleven aan de werkelijkheid. Ze is zeer geïnteresseerd in ieders persoonlijk creatief proces. Marjo is ook werkzaam in haar eigen atelier. Aandacht voor creativiteit, verbinding met natuur, tot rust komen ( mandala tekenen), gericht op persoonlijke en trans-persoonlijke ontwikkeling.

Marjo van Meer

CursusTekenen en schilderen voor Beginners - Schrijf u hier in
CursusomschrijvingVoor wie toe is aan een nieuwe uitdaging. Of voor wie altijd al heeft willen tekenen/schilderen maar er nog nooit aan toegekomen is. Een Beginners cursus waarin we stap voor stap gaan werken aan de basis beginselen van tekenen/schilderen. Er is aandacht voor vorm, volume, licht/donker werking, kleur mengen, materialiteit. We beginnen met potlood, hierna werken we met krijt of houtskool, met Oost- Indische inkt en later ook met acrylverf. Stap voor stap krijgen we zo alles onder de knie, wat belangrijk is als je wilt leren tekenen en schilderen. Verschillende onderwerpen komen aan bod. Je zult blij verrast zijn wat je in 12 lessen kunt leren, onder deskundige begeleiding. Ook mensen met meer ervaring zijn welkom. In overleg zijn er een paar gezamenlijke opdrachten. Hierna werk je aan waar voor jou de uitdaging ligt en wat jou inspireert en is er persoonlijke begeleiding waar nodig.
Naam docentMarjo van Meer
E-mailadresmarjo.vanmeer@upcmail.nl
Cursuscode222
Aantal lessen12
VoorBeginners en gevorderden
Startdatum20 september 2022
Dagdi
Tijd9.30-11.30
Lesgeld€ 156
Website docent marjovanmeer.weebly.com
CursusLandschap / buiten-schilderen - Schrijf u hier in
CursusomschrijvingDe 1e les is in het Atelier, hierna gaan we zoveel mogelijk naar buiten en tekenen en schilderen we op locatie. Teken en schildermateriaal naar eigen voorkeur.
Werk cursisten Fotogalerij werk van cursisten
Naam docentMarjo van Meer
E-mailadresmarjo.vanmeer@upcmail.nl
Cursuscode235
Aantal lessen4
VoorBeginners en gevorderden
Startdatum9 mei 2023
Dagdi
Tijd10.00-12.30
Lesgeld€ 64
CursusAbstract schilderen - Schrijf u hier in
CursusomschrijvingVoor een ieder die graag Abstract wil leren schilderen of onder deskundige leiding een nieuwe impuls wil geven aan de manier waarop je nu schildert. Ben je op zoek naar een vrijer omgaan met kleur en vorm, een meer vanzelf creëren, het meer laten stromen van je creativiteit, dan biedt deze cursus een mogelijkheid een en ander uit te proberen. Door middel van gerichte opdrachten onderzoek je verschillende mogelijkheden binnen het schilderen. Op zoek naar wat past bij mij. Wat zeggen de kleuren mij, welke vormen voelen voor mij oké. We proberen verschillende technieken uit en gaan op zoek naar een meer gevoelsmatig contact maken met kleur en vorm. Zo wordt schilderen een ontdekkingstocht . Je komt steeds dichter bij wat goed voelt voor jou. Op zoek naar een meer eigen manier van schilderen.
Naam docentMarjo van Meer
E-mailadresmarjo.vanmeer@upcmail.nl
Cursuscode310
Aantal lessen8
Cursus opmerkingenDe cursusprijs is excl. materiaal kosten. Tweede serie start op 16 januari 2023
VoorBeginners en gevorderden
Startdatum26 september 2022
Dagma
Tijd19.30-22.00
Lesgeld€ 136
Website docent marjovanmeer.weebly.com